Petra predstavljala Srbiju na takmičenju u Budimpešti


Na audiciji za izbor predstavnika Srbije na takmičenju Virtuosos V4 +, prijavilo se 62 malda umetnika do 20.godina koji su se borili da baš oni budu predsednici Srbije na ovom velikom svetskom takmičenju.

U uži krug je ušlo njih 30. kojih su, na RTS-u u studiju Košutnjak, nastupali uživo gde je odabrano četvoro mladih koji će otputovati u Budimpeštu kao predstavnici Srbije.

RTS, studio Košutnjak, Petra Spasojević
RTS, studio Košutnjak, Petra Spasojević

Takmičenje je snimano u filmskom studiju Origo,  koji je jedan od najvećih na svetu. U istom studiju, između ostalih, snimljeni su filmovi „Umri muški “ I „U zemlji krivi i meda“.

Petra Spasojević

Emitovano je u pet zemalja na nacionalnim televizijama što je doprinelo da za mlade talente koji su izabrani da učestvuju,  saznaju široke narodne mase. Voditelj su bile poznate ličnosti sa svetske televizijske scene.

Iza scene, takmičari i voditelji

Nakon takmičenja,  mladi umetnici su sklopili nova prijateljstva koja su od neprocenjivog značaja.

Vuk Vukajlović, i Petra Spasojević sa roditeljima, Nemanja Radulović I prevodiocem

Na takmičenju, Petra je osvojila dve velike nagrade,  Specijalnu nagradu i nagradu publike.  Nastup na ovom takmičenju je prekretnica u njenom životu i  veliko iskustvo. Takmičenje Virtuosos V4 + otvorilo joj je vrata velikih svetskih scena, što je san svakog mladog umetnika, pa i Petrin.

Neizmerno smo zahvalni žiriju i Radio Televiziji Srbije što je Peti ukazao poverenje i poslao je na jedno ovako veliko takmicenje, posebno na tome što Petrin invaliditet nije bio prepreka za donošenje ovakve odluke.

Nastup u Budimpešti možete pogledati OVDE