Petra Spasojević, dobitnica prve nagrade na Memorijalu Isidor Bajić

Jubilarni 10. Memorijal „Isidor Bajić“ počeo 04.decembra i  trajao do danas, 10. decembra. Učešće na takmičenju, uzeli su pijanisti od 13 do 35 godina iz 30 zemalja, od zemalja u okruženju, do Rusije,  Italije, Indonezije, Kazahstana i Južne Afrike, koji su se takmičili u tri kategorije.

Yujie Li i Petra Spasojević

Takmičenje se održava svake druge godine i  traje već dvadeset godina.

Dobitnici nagrada A kategorijie

Petra Spasojević je jedina u „A“ kategoriji,  iz Srbije koja je ove godine ušla u finale i koja je uspela da osvoji 1. nagradu i jedina iz Srbije koja je osvojila 1.nagradu od svih kategorija. Davnih godina je iz Muzičke škole Isidor Bajić u tome uspeo Aleksandar Đermanović,  a danas, Petra Spasojević,  za ovih 20.godina postojanja takmičenja, čime će biti upisana u istoriji škole.

Ana Frlin i Petra Spasojević

„Da li Vi znate koliko je ovo veliko?!  Ovo je ogroman uspeh, ne samo za Petru već i za našu školu“,  rekla je direktorka škole Radmila Rakin Marinković.

Radmila Rakin Marinković i Petra Spasojević

Pored prve nagrade, Petra je osvojila specijalnu nagradu „Stanislava Tešić“ koju daruje porodica Tešić najperspektivnijem mladom pijanisti iz Vojvodine.

Prof.dr. Miloš Tešić, Prof.dr. Marija Tešić i Petra Spasojević

Takođe na osnovu glasova publike, osvojila je i Nagradu publike. Publika je takmicenje pratila uživo u sali i putem lajv strima na YouTube kanalu i društvenim mrežama.

Dorian Leljak umetnički direktor Memorijala Isidor Bajić i Petra Spasojević

Ovo je najkonkurentnije takmičenje na kome se Petra pojavila tokom svog školovanja. Za takmičenje ju je pripremala njena profesorka Ana Frlin.

Ana Frlin i Petra Spasojević

Veliku podršku tokom pripreme, Petri je pružila i Lidija Stanković Sokolović, profesorka na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu (supruga čuvenog glumca Žijaha Sokolovića).

Lidija Stanković Sokolović i Petra Spasojević

Osvajanje čak tri nagrade na priznatom svetskom takmičenju Memorijal Isidor Bajić, značajna je stepenica u karijeri mladog umetnika.