Svetosavska nagrada, najveće priznanje na nivou države za Petru Spasojević

Petra Spasojević, pijanistkinja koju je iznedrila rodna Kuršumlija, godinama živi, uči i stvara u Novom Sadu. Petra je učenica Muzičke škole “Isidor Bajić”, u klasi profesorke Ane Frlin, a njeni uspesi nižu se od takmičenja u Srbiji do onih u inostranstvu.

prof.Ana Frlin i Petra Spasojević na dodeli Svetosavske nagrade

Pre samo nekoliko dana Petra je bila na prijemu kod ministarke Begović, koja je u Vladi Republike Srbije, organizovala prijem za najuspešnije mlade naučnike, sportiste, umetnike, matematičare, hemičare, fizičarei IT stručnjake.

Prethodno je bila nagrađena kao najbolji srednjoškolac u Srbiji po oceni komisije Saveza slepih Srbije a danas, nagrađena je Svetosavskom nagradom u Vladi Republike Srbije, najvećim priznanjem na nivou države.

Dobitnici Svetosavske nagrade
Ministar prosvete Branko Ružić i Petra Spasojević
Prof.Ana Frlin, Leontina i Petra Spasojević
Interviju za Tanjug
Branko Ružić i Petra Spasojević

Petra se našla među 34 dobitnika nagrade, a na konkurs je pristiglo čak 180 prijava.
Ministar prosvete Branko Ružić uručio je pojedincima i institucijama Svetosavske nagrade za 2022. godinu za postignute “izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanja obrazovno-vaspitne prakse, kao i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja”
Prenos Svečane akademije možete pogledati večeras od 20.00 časova na drugom programu javnog servisa Srbije, a na kojoj će se pojaviti i naša sugrađanka Petra Spsojević.

Deo teksta preuzet sa sajta NS Uživo
autorka:
Ivona Karan