Pokrajinska Vlada podržava mlade talente i njihove mentore

Petru Spasojević, učenicu trećeg razreda Srednje muzičke škole „Isidor Bajić“ Novi Sad i njenu profesorku Anu Frlin, vlada Vojvodine nagradila je Specijalnom nagradom „Talenti 2022“.

Igor Mirović, Ana Frlin I Petra Spasojević

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović uručio je danas nagrade „Talenti 2022“ najuspešnijim darovitim učenicima i njihovim mentorima sa teritorije Vojvodine, za vrhunske rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u oblasti nauke, tehnike, umetnosti i jezika tokom školske 2021/2022. godine.

Dobitnici Specijalnih nagrada sa predsednikom vlade Vojvodine Igorom Mirovićem

Ove godine je osmoro darovite dece dobilo specijalne nagrade sa uvećanim novčanim iznosom, 77 dobilo je diplome s pojedinačnim novčanim nagradama, a nagrađena su i dva hora i jedan školski orkestar.

Diplome i novčane nagrade dobilo je 75 mentora, a dodeljene su i pohvale za 258 učenika, saopšzeno je iz Pokrajinske Vlade.

Zahvalnost za uspehe koje su ova darovita deca do sada ostvarila, prema Mirovićevim rečima, dugujemo njihovim roditeljima koji su ulagali u njih, trudili se i borili zajedno sa njima.

Roditelji Petre Spasojević, Snežana i Dragan Spasojević

„Zahvalnost dugujemo i vašim nastavnicima, koji su imali vere i podsticali vas da dođete do rezultata kojima se danas ponosimo.

Profesorka Ana Frlin i Petra Spasojević

Ali pre svega, zahvalnost dugujemo vama – najboljim, najtalentovanijim učenicima“, naglasio je Mirović.Predsednik Vlade podsetio je na to da se nagrada talentovanim učenicima dodeljuje više od dve i po decenije, i da svedočimo tome da se u njih mora više ulagati Mirović je naveo je da danas, prebirajući po tradiciji i sećanju, govorimo o onima koji su postizali velike rezultate i dosezali visine u učenju i razvoju, onima koji su stvorili sve ono što nas okružuje, gradili škole, delovali u javnom životu, umetnosti, književnosti.

„Neki od njih dobitnici su ovih priznanja, neki nisu, ali su uspeli da se ugrade u temelje svega onoga što je danas najviša vrednost naše zajednice. Uveren sam da ćete slediti njihov put i da ćemo za neko vreme govoriti o vama, kao o najuspešnijim ljudima, školovanim, obrazovanim, dostojanstvenim i časnim, koji će voditi naše društvo u budućnosti“, rekao je Mirović.

Lana Zorjan I Petra Spasojević
Violinistkinja Lana Zorjan i Petra Spasojević

Pored Petre Spasojević i Ane Frlin, Specijalnu nagradu dobila je i violinistkinja Lana Zorjan i mentor Arabela Zorjan.

Savetnica za omladinu Snežana Stanković sa dobitnicama Specijalnih nagrada Lanom Zorjan i Petrom Spasojević

Diplomama su nagrađeni i sledeći učenici i mentori Muzičke škole“Isidor Bajić“ Novi Sad:
-Nikola Rašković i mentor Judit Niderholcer Josiofska
-Marko Živković i mentor Milena Apić
-Boško Jović i mentor Vladimir Nežić